Rariteitenkabinet (paranoide) wrote,
Rariteitenkabinet
paranoide

Gisteren gebeurden er de volgende dingen:

- Op het Waterlooplein stond een man naast een mannequin. Hij keek schuchter om zich heen, meende zich ongezien en betastte toen kort maar passievol haar plastieken tieten. Toen gaf hij haar een aai over de bol en liep snel weg. Ik durf te wedden dat hij deze op DVD heeft. Vast een special edition, ook nog.

- Ik wilde koffie halen in de universiteitskantine. Achter de balie staat altijd dezelfde vrouw. Ze werkt heel snel en doet tegen iedereen vrij kortaf en zakelijk, wat ook wel moet want er staan meestal enorm lange rijen. Ik heb haar nog nooit een praatje horen maken met iemand. Nu was ze echter in gesprek met een wat oudere man, die één of ander wagentje kwam brengen. Toen hij wegging staarde ze 'm na, keek toen plotseling naar mij, moest lachen en vroeg - "Waarom vallen alle idioten op mij? Gek word ik ervan. ALLE IDIOTEN. Hoe kan dat?" Ze keek alsof ze echt een antwoord verwachtte, dus ik stelde voor dat ze ze van zich af zou slaan met een lange stok. Daar moest ze om gniffelen, waarna ze heel serieus zei: "Ik word er wel agressief van, ja."

- Eerder die dag kocht ik postzegels uit nazi-Duitsland, met Hitlers tevreden kop erop. Ik kocht ook een foto met een stel soldaten. De soldaten zijn soep aan het halen. Voor de duidelijkheid heeft een of andere slimmerik het er nog eens onder gezet. 'Soep halen.' Met interpunctie en al. Uitstekend. Hoe dan ook, ik wilde afrekenen, en toen ik de postzegels aan de curiositeitenwinkelmeneer gaf merkte hij op: "Ha, onze grote vriend." Ik moest erom lachen. Toen zei hij: "Het is anders wel mijn best verkochte artikel hoor, Adolf Hitler."

- Later was ik in een kringloopzaak, eentje waar ik nog nooit geweest was. Ik hoopte daar een bepaald soort tas te vinden, maar bij nadere inspectie bleek dit een kringloopzaak te zijn waar uitsluitend nuttige dingen verkocht werden. Fietsen, computers, tv's, vibrators, zulk soort dingen. Wait, wut? Er lag dus een vibrator in de vitrine. Wie koopt er een tweedehands vibrator? Ik wou dat er een camera op mijn telefoon zat, dan had ik er een foto van gemaakt. Speciaal voor jullie. Misschien ga ik nog wel terug, ik denk niet dat hij snel verkocht zal worden.

Uiteindelijk is mijn zoektocht naar een tas wel beëindigd, trouwens. Het is een rib uit m'n lijf, maar ik zoek al anderhalf jaar een tas die ik níet lelijk vind dus nu ik eindelijk op een goudmijntje der tassen stuitte moest ik 'm wel kopen. Het is deze geworden, alleen dan in 't zwart, net iets eleganter en met schouderband erbij. Ik ben er behoorlijk mee in m'n nopjes, ookal moet ik nu een maand leven op water en brood.

Nou, kusjes, daag.
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments